Skip to main content

El Pa de Sant Jordi és un pa específic que l’elaboren i venen les fleques associades del Gremi de Flequers de Barcelona, amb motiu del 23 d’abril (festivitat de Sant Jordi) i que té un gran acolliment per part del públic.

“Catalunya té una recepta de pa o pastisseria per a cada Diada: el tortell de Reis, la coca de Sant Joan, la mona de Pasqua… I el Pa de Sant Jordi s’emmarca en aquesta tradició”, sosté Josep Bou.

Es tracta d’un pa vistós que en el seu interior recull l’escut amb les quatre barres i que es caracteritza pel sabor que li proporcionen els seus ingredients. “Les barres grogues s’elaboren amb formatge parmesà, mentre que les vermelles es fan amb sobrassada de budell mallorquí. Una vegada preparat l’interior, s’embolica tot amb una massa de pa amb oli d’oliva i nous. La unió de tots aquests ingredients fa que el seu sabor sigui únic al paladar”, ens diu Carlos Velasco mestre forner.

El Pa de Sant Jordi és una aposta clara de BOU perquè els consumidors gaudeixin d’un producte de qualitat elaborat artesanalment i que està lligat des de fa anys a una de les festes més arrelades al panorama cultural català. Tant és així que “malgrat que només s’elabora i s’embeni durant una diada, és una de les especialitats de pa que més i millor sortida tenen en el mercat”, afegeix Josep Bou.

Leave a Reply